Δραματοθεραπεία

 Τι είναι 
Η δραματοθεραπεία αποτελεί μια ολιστική θεραπεία βραχείας πορείας με κύριο γνώρισμα της εκδραμάτιση και άλλες τεχνικές του θεάτρου και του Ψυχοδράματος, αποτελεί λοιπόν μια βιωματική ψυχοθεραπεία.
Μέσα από την θεραπευτική διαδικασία έρχεται η κορύφωση του προβλήματος και τελικά η κάθαρση, έτσι το άτομο ενδυναμώνεται και ενισχύει το υγειές του κομμάτι αβίαστα.
Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση κουκλοθέατρου, το παίξιμο ρόλου, την κατασκευή ιστορίας, την ανάλυση της ιστορίας, την δημιουργική φαντασία, την κατασκευή και χρήση
μάσκας, το χορό και τη μουσική, ο θεραπευόμενος εκτίθεται στο πρόβλημα που έρχεται μόνο του στην επιφάνεια, και τελικά μαθαίνει να το αναγνωρίζει και να το αντιμετωπίζει.

Ποιος θα κάνει

Όλοι μας κρύβουμε έναν εαυτό ή νιώθουμε ανάγκη για αναζήτηση, επικοινωνία και έκφραση , άρα είναι για όλους μας χρήσιμη και ψυχαγωγική !
Υπάρχει όμως και η κατηγορία της θεραπείας διαταραχών, όπως αγχώδεις διαταραχές, τραύμα, ψυχοσωματικά κ.α
Μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά αλλά και ομαδικά , και πάντα περιέχει το κομμάτι της κατασκευής, της χρήσης υλικών τέχνης και της δημιουργίας.
Εν τέλει με την ολοκλήρωση της θεραπείας το άτομο μπορεί να αναγνωρίζει τα προβλήματά του, να τα διαχειρίζεται και να έχει διαμορφώσει μια υγιή προσωπικότητα.

Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες και τα προσωπεία της καθημερινότητας και ελάτε σε επαφή με τον πραγματικό σας εαυτό!
«Στα παιδιά»
Η δραματοθεραπεία στα παιδιά είναι επίσης αποτελεσματική . Συγκεκριμένα, στις αναπτυξιακές διαταραχές αποτελεί μια θεραπεία με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς βοηθά στις επικοινωνιακές δεξιότητες και την βελτίωση των συναλλαγών του ατόμου με τους άλλους, επίσης βοηθά το παιδί να μάθει δημιουργικά, μέσα από τη γλώσσα του, να εκφράζει τα συναισθήματά του και να επικοινωνεί.

 

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στα προγράμματα 

                                                                             δίνονται στο νούμερο 6948710598